Annorlunda!

Jag fick äran att välja tapeter till pappas nya lägenhet. Det är en gammal lägenhet med högt i tak, mycket strukturer och stora fönster. Då pappa är en blandning av både lite gammalmodig men tuff och modern så ville jag även att lägenheten skulle återspegla detta. Ett av rummen fick vara klassiskt randigt, några rum med endast en liten tuff detalj. Vardagsrummet har en fondvägg med O&L´s korrigerade plåttapet, vilket blev riktigt riktigt bra.

Men köket var det som blev allra tuffast och väldigt orginellt. Eftersom vi gillar att det är så högt i tak, och ville ta vara på att lägenheten är ren och fräsch från färger och krusseduller, valde vi Midbecs supertuffa randiga tapet från khroma. Vi satte våderna med ca 35 cm mellanrum och det blev otroligt häftigt. Tyvärr framhäver inte bilder på bästa sätt reslutatet, men försök föreställ er det; Läckert!





Bild: Pappa

Smaken är som Baken!

Häromdagen konstaterade jag och min kollega än en gång den eviga sanningen. Smaken är som baken.

Han gillar murrigt, mycket mönster, färger, gammalt, nytt. Tänk hur en lord i england skulle ha det,  eller en konstnär från paris, så har ni stilen.

Jag däremot gillar svart och vitt, raka linjer, stilrent, enkelt och avskalat. Altanen är det enda rum jag inrett lite annorlunda med mjuka färger och mer romantisk stil. Ni kan se bilder på det från inlägg: Dags att göra om ute!

Här har ni hans smak:





Bilder:http://parisapartment.wordpress.com/2010/10/07/urban-archaeology-sleeping-beautys-paris-apartment-discovered/

Här har ni min:



Bild:http://decoria.se



Bild:http://www.theresesennerholt.se/



Bild:http://heminredning.files.wordpress.com/

Det fina med det hela är att det inte finns något rätt eller fel. Vissa rynkar på näsan medan andra nickar instämmande.  

Nu drar vi igång rean!

Rea Rea Rea



Inred med Buddha!


Bild: http://www.wellnesswebshop.se/inredning/

Asiatisk prägling har alltid funnits i den västerländska inredningen. Men kanske ännu mer nu än förr. Man ser Buddhastatyer och symboler överallt. Och visst skänker det en viss stämning och ro.

Indiska är en perfekt affär att fynda på om man vill skapa denna stil.



Bild: http://www.styleroom.se



Bild: http://www.styleroom.se



Bild: www.ikea.se

Veckans tapet!

Veckans tapet kommer från Midbec. Jag tapetserade häromdagen upp dessa två snyggingar i entrén. Svart, glittrande, mjukt och hårt. Att blanda, eller att ha i sär. Eller varför inte i två angränsande rum, olika men lika, en röd tråd.



Romantiskt!

Just nu är det romantik som gäller i trädgården. Man ska inreda nästan som om det vore ett eget rum. Och visst blir det mysigt!





Bilder: http://inspiration.hemmakanalen.se/

På chilli hittar ni söta krukor för bra priser.





Bilder: chillistore.se

Designers Guild

Jag har precis fyllt på hyllan med nya kuddar från Designers Guild. Som vanligt i härliga färger och mönster.





Här är sommarens nya mönster. Stilrena och snygga. Finns och matcha med tapet.





Aptitretare!








Bilder: www.ecobt.se


Ett av 2011s trender är det abstrakta, det hårda, ord, grafik.
Eco kommer till hösten att släppa en kollektion som heter Eco Graphic. Titta här vad tufft! Mycket häftiga tapeter. Ser ni att den svarta har lite 3D känsla.

 

Kakelsnyggt

Häromdagen bytte jag gardiner. De är numera vita. Då tänkte jag att jag även borde matcha upp med underläggen på köksbordet, som förut var svarta. Jag tog med mig fyra matta 25x40 kakelplattor hem, satte möbeltassar under dem och voilá!





Kruk-snyggt!

Min personliga favorit för krukor och  badrums/köksinredning är Cult design. I uppsala hittar du deras produkter på Spira på svartbäcksgatan och på Miqmaq på Gränby. Oerhört stilrent och snyggt.











Bilder: www.cultdesign.se

Den där krukan tycker jag är otroligt super jättetuff!!

Veckans tapet!





Nu har ju sommaren och alla semestrar dragit igång på riktigt. Vad passar då bättre än en väldigt somrig tapet. Glad i färgerna, lättsamt, stort och modernt mönster.

Gör om en liten vägg hemma, som du lätt kan byta ut efter humör och årstider. Det behöver varken bli dyrt eller komplicerat. Oftast räcker en rulle tapet med mönster till 3 våder. Det är 1,5 löpmeter lite drygt. Sedan plockar ni fram den där gamla vasen ni ärvt från farmor och sätter lite fräscha blommor i. Kanske hittar ni någon ljusstake eller prydnadssak i någon låda eller på loppis som ni först kanske målar om i just din färg, eller plockar upp en av tapetens färger, och ställer vid väggen. Detta kan bli hur snyggt och hur kul som helst.

Jag tror att vi behöver lite förnyelse ibland, olika människor på olika sätt givetvis. Ett avbrott i rutinerna för att få igång hjärnan lite extra.

Veckans tapet kommer från Casamance, och just nu har vi ett erbjudande på 249:-/ rulle. Ett perfekt fynd till din nya vägg.

Väggdekorer

Något som är väldigt inne just nu är stickers. Väldigt smart om man lätt och snabbt vill göra om. Resultatet kan bli riktigt snyggt.

Det finns flera bra sidor på internet där man kan beställa stickers. Ikea har en del, och vi har från märket Casadeco.




Bild: Casadeco


Bild:Casadeco


Bild:Casadeco


Bild:Casadeco


Bild: www.myfirstroom.se


Bild: www.myfirstroom.se


Bild: www.ikea.se


Bild: www.ikea.se


Bra hemsidor:
http://www.myfirstroom.se
http://www.unikdekor.se/

Plantera!

Nu såhär i semestertider är det dags att måla om huset, klippa gräsmattan, göra snyggt i trädgården, storstäda, orda slätträffar och diverse andra jobbiga saker. Många gånger kan det ju vara kul och till och med avkopplande att påta runt i trädgården. Men för er som inte vill lägga ner allt för mycket tid låt er nspireras av Ikeas enkla och snygga lösning till plantage.



Bild: http://livethemma.ikea.se/

Själv målade jag ett gammalt vinställ i turkos (min favvofärg). Visionen är att plantera olika kryddor, så i jakt på bra krukor etc. gjorde jag såhär så länge.




Bild:Sara

Den som väntar på något gott…

På tal om nyheter släpper även Boråstapeter en ny Borosan i september, som jag måste säga, hade en del riktigt fint. Därför kommer vi så småningom rea ut de Borosantapeter vi har kvar på lagret till fantastiska priser. I samma veva ska jag göra en lagerrensning, så det kommer att finnas gott om saker att fynda.  Just nu säljer vi dessa Casamancetapeter för bara 249;-. Skynda in, för de kommer inte att finnas kvar länge.



Snart kommer det nyheter!

Vill man göra om hemma, men tycker inte att man hittar något bra, så vänta till augusti-september, då släpper de flesta märken nya kollektioner med det allra senaste. Jag har fått många lovord från bland annat Mr perswall om man vill ha en fototapet. Även Cadoro, återförsäljare för bland annat Osbourne & Little och Nina Campbell, lät väldigt förväntansfulla, likaså Designers Guild.

Och om ni undrar över tapettrenderna, vad som finns, och om just den tapeten du har i huvudet existerar, tveka inte att fråga oss i butiken. Både jag och Maud, och de flesta andra också, har otroligt bra koll på vad som finns, och var vi hittar det. Vi kan hjälpa er att leta så ni tillslut kan gå hem med rätt tapet och bra magkänsla.

Inspirationsbilder från några storförsäljare våren 2011. Mr perswall och Designers Guild.







Bilder: www.mrperswall.se





Bilder: www.designersguild.com

Veckans Tapet!

Nytt på tapeten är "Veckans Tapet".
Varje vecka tänkte jag utse en tapet som just denna vecka känns extra rätt. Framöver ska vi också skylta upp i butiken en ny tapet per vecka. Blir lite roligt för våra kunder också, när det hela tiden kommer upp något nytt.

Denna gobit kommer från Boråstapeter, från Hanna Wernings nya katalog. Lättsam, lekfull och glad i färgerna. Perfekt såhär till sommaren. Turkost som även varit en av vårens favoriter håller i sig.





Tapetsera tak

Jag såg för inte så länge sedan ett inredningenprogramm, kommer tyvärr inte ihåg vilket, de är ju så många nuför tiden, där de tapetserade i taket med en tapet från Mr perswall. Och det vart riktigt, tiktigt snyggt.

Och så idag hade jag en väldigt inspirarande kund. Hon berättade att hon funderat på att tapetsera bakom sänggavel, och sedan fortsätta upp i talet över sängen, för att efterlikna en sänghimmel. Låter det inte läckert? Hon hade också planer på att tapetsera en del av de vägg, fortsätta upp i taket, och sedan ned på andra sidan. Och varför inte fortsätta med golvet när hon ändå är igång. Farcinerande tanke. Jag skulle vilja spinna vidare på det där.

Här kommer två helt olika exempel jag hittade när jag surfade runt lite.




Bilder: http://www.interiorguiden.se/2010/05/tapetsera-taket.html

Vitt, vitt och mera vitt

Många tycker att det är tråkigt med vitt. Att det är opersonligt. Jag är av den helt andra åsikten. Tänk er att ni kommer hem efter en lång arbetsdag. Ni kanske är trötta, kollegan var extra tjatig idag, för att inte tala om chefen, ja, allt kanske bara gick fel. Huvudet är fullt av tankar och hjärnan trött av alla intryck. Hur skönt skulle det då inte vara att komma hem till ett lugn. Ett lugn utan onödiga avbrott för ögat. En harmoni. 
Samtidigt som man kan göra det hur tufft som helst, eller romantiskt, helt efter sin egna stil.

Jag är extra fäst vid den annorlunda och häftiga inredningen på biderna.









Bilder: www.ecobt.se







Bilder: nordsjö


Något som återkommer ofta i inredningen idag är skyltdockor. Att ha som detalj, att inreda med dem. De säger något extra om vem du är. En liten roliga krydda.

Design!








Bilder: www.ectbt.se

Är dom inte fantastiska? Gillar man design, gillar man att sticka ut, då är Cole & son verkligen ett märke att rekommendera.

Tapeterna ovan kommer från den gamla klassikerna Fornasetti.

Halvnya nyheter från Midbec!

Dessa kollektioner kom för någon månad sedan. De är båda två barnkollektioner men med inriktning på de lite äldre. Jag tycker de är supertuffa. Har till och med funderat på att göra något form av kollage/tavla av de svartvita tapeterna från kollektionen Hip & fun och ha hemma.

Statsmotiv i alla dess former, bokstäver, ord, svartvitt, grafiskt. Tja, trenden kunde inte vara tydligare.

 

Code red





Hip & fun





Ser ni likheterna mellan den övre tapeten och tapeten under från Marimekkos andra kollektion.

 

Bilder: midbec.se

Tufft och lekfullt!

Såhär tapetserade vi häromdagen. Och jag kan inte annat än att hålla med min kollega. Visst blir man glad av Hanna Wernings nya tapeter?!










Tips: Det viktigaste hjälpmedlet ni behöver för att tapetsera snygga rutor, är ett vattenlod.

RSS 2.0