Nyheter

Osbourne & Little har för någon månad sedan lanserat en ny kollektion, Teatro. Och precis som man hör på namnet är den teaterlik i sina mönster. Här kommer ett litet smakprov från spanska ELLE 2011.


Detta ser ut som korrigeradplåt, och finns även i andra färger. Vi har den gråa upptapetserad i en av våra miljöer.


Denna ger en häftig 3D-effekt!

Hemmafix

Hejsan allihopa och god fortsättning!

Såhär i mellandagarna tänkte vi visa hur man kan, på ett mycket enkelt sätt, piffa upp en vägg.
Det ni behöver är:

  • Tapet
  • Tapetlim
  • Sax
  • Någon form av list
  • Sättlim (till listen)
  • Gersåg
  • Svamp och rent vatten
  • Vattenlod

Steg 1.  En tråkig vägg

 

Steg 2. Vi har klippt ut tre lika stora bitar av en tapet och klistrat upp dem på väggen med tapetlim och vattenlodet. Limrester torkas bort med en ren, blöt svamp.

 

Steg 3. Vi har sågat ut listerna så att de ska passa tapeten och limmat dit dem med sättlimmet. Var noga med vattenlodet så att listerna hamnar rak på väggen.

 

Steg 4. Voalá, en mycket trevligare vägg!
Det blir en rolig effekt av att leka lite med samma mönster fast i olika färger.
Tapeterna kommer från Manuel Canovas.

Vill man inte limma på väggen så kan man ju såklart köpa färdiga tavelramar. En annan variant är också att tapetsera på till exempel en pywoodskiva. Mer om det senare!

God Jul!

Idag är det dagen före dopparedagen och jag förstår inte varför ingen är här och handlar tapeter. Det finns väl inget att göra idag ändå. Alla julklapparna är färdiga, maten klar, städningen inför släktbesöket är gjord förra veckan och egentligen sitter ni bara hemma och rullar tummarna.
Eller?

Äntligen är julen här och den ljuvligt bitiga kylan också. Vi hörs igen i mellandagarna. Då blir det tapetbloggande så det står härliga till!

God jul på er alla!


 

Smakprov

Såhär innan jul tänkte jag visa ett lite smakprov på några av de nya tapeter vi precis satt upp. Vi har tapetserat om i alla våra miljöer, och frontväggar, men väntar just nu på möblerna till rummen. Så efter jul, då allt är klart, blir det några rejäla modeinslag.

Här kommer då ett litet smakprov:

Detta är tapeter från den belgiska designern khroma, som tapetgrossisten Midbec saluför. De har väldigt omtyckta, fina mönster och färger, med modern stil.

Den blommiga tapeten är från kollektionen Quinta och den mörklila är från Check-in. Blommorna är lite Asieninspirerade och den enfärgade tapeten har svaga ränder med lite struktur, vilket ger den ett härligt djup.




Den här coola tapeten kommer från Eco. Som är allmänt kända för sin lite modernare och tuffare karaktär. Den är übertrendig med sitt stora medaljongmönster och sina skimrande färger.

En del frågar mig: Börjar det inte bli ute nu med medaljonger och ornament, eftersom det funnits så länge? Svar: Nej! Inte än på ett tag. Det kommer bara mer och mer!



Detta är Boråstapeters nya mästerverk, kollektionen Falsterbo som har lite lantlig och klassisk stil. Den har vi kombinerat med kollektionen Shade som har enfärgade tapeter i alla färger med en tät, randig struktur.

Designerna har snitsat till tapeten ordentligt. Det är förgätmigejblommor, och den engelska texten på tapeten lyder: Forget me not. De har även skrivit på latin ”Amor vincit omnia et nos cedamus amori” – "Kärleken övervinner allt, så låt oss besegras av kärleken".


Hej så länge!
Sara

Ta tillfället i akt!

Vi vill gärna att ni kommer med förslag om vad ni tycker vi ska skriva om. Bloggen är ju till för er, så ni måste vara med och utforma den som ni vill! Så tveka inte att kommentera och fråga. Fråga, fråga!

Julklappstips!

Ett hett tips från mig till er alla som letar julklappar till era/andras barn = Stickers!
Superenkelt att sätta upp, ännu enklare att ta bort.


Vi har precis fått in det nyaste på marknaden, Star Wars-stickers. De är självhäftande och jättetuffa. Så när barnen växer ifrån dem, är de bara att ta bort, och väggen ser ut precis som vanligt igen.

Förresten så kan ju vem som helst använda sig av stickers, det finns stickers i alla smaker, för alla åldrar.




Visst är dom tuffa? :)

Tapeter blir inslagningspapper



Som jag skrev tidigare är vi här för att inspirera, för att väcka idéer. Vad är då inte bättre än att piffa upp julklapparna lite! Har ni efter tapetseringen lite spillbitar över, slå in paket, gör kort eller vik till en snygg presentpåse. Perfekt för den som gillar att pyssla. Vi har även massvis med provbitar och öppnade rullar, vi gärna delar med oss av.

Välkommen till vår nya blogg!

Hejsan! Och hjärtligt välkomna till Fyris Färgs inspirations- och nyhetsblogg. Här kommer vi från tapetavdelningen att blogga om trender inom tapet- och inredningensbranschen. Vi kommer att berätta om nya kollektioner, lägga upp bilder och informera om det ni läsare vill veta.

Främsta anledningen till bloggens uppkomst, är att vi vill skapa inspiration, kunskap och intresse för tapeter. Det är en oerhört stor marknad som bara växer och växer. Låter man fantasin flöda, går det att ge liv åt vad som helst. Tapeter är inte bara papper på väggarna, det är så mycket mer, om man vill.


På återseende!
/Sara

RSS 2.0