Mer shabby chic åt folket!

Shabby chic håller i sig. Och visst vill man inte riktigt släppa taget om den härliga trenden heller! Speciellt inte när man ser de här bilderna. Nu kan man börja plocka in lite härliga blommor och dekorera med också.










Foton: Sköna hem

Sommarnyheter

En av de bästa sakerna med tapeter och sommaren är alla härliga nya kollektioner som släpps. Här ser ni nya Folia av midbec. Visst blir man glad av den!
















Foton: midbec.se

Marint igen

Ikea har gjort som jag och rest för att få inspiration. Snart släpper de en ny kollektion med indiska och orientaliska rötter med marint som huvudfärg.








Foton: IKEA livet hemma


Barcelonas form

Barcelona är en stad präglad och inspirerad av många stora namn, till exempel Dalí, Picasso och Gaudí. Överallt i staden ser man tecken och uttryck för konsten och designen. Kanske ett av Barcelonas stora signum, i alla fall om ni frågar mig, är former. De vänder, vrider och leker med allting på ett snyggt och stilrent sätt. Här kommer lite inspirerande bilder :)







Foton: http://www.bdbarcelona.com/

Men här är nog min favoritbild ändå. I stället för som vi uppsalabor gör, hämtar våra barn med cykel eller bil, så tar barcelonaborna brädan.


Foto: Sara

Barcelona

Nu tar jag semester en vecka och åker till Barcelona.
Uppdaterar er när jag är hemma igen! :)


Foto: Barcelona design

Modet, ute

Nu tycker jag verkligen vi kan börja pynta utomhus. Veranda, trädgården, balkongen, överallt kan det ordnas och piffas. ELLE interiör har gjort ett bra reportage om vårens nya utomhusmode, inriktat på stolar i alla prisklasser.












Foton: http://elleinterior.se/inspiration-nu-flyttar-vi-ut/

Boråstapeter Ornament

Boråstapeter kommer här med en ny kollektion med samma namn och tema som den gamla succén, nämligen Ornament. Det är härliga orientaliska mönster, som kanske i första hand är tänkta att klä in hela rum. Ledorden för kollektionen är att låta väggarna tala, och använda sig av enkel stilren inredning i övrigt.












Foton: Boråstapeter

Lackhyllan-

- En sann kalssiker!




Foton: IKEA livet hemma

Grafikens poesi

Här visar ELLE interiör upp några av årets nykomlingar inom grafiken som alla talar samma språk- tydligt och egensinnigt. De som hävdar att grafiska mönster är en fluga som kommer och går, skulle jag vilja påstå har fel. Grafik kommer alltid att vara en ingrediens i inredning och formgivning. Det kommer alltid vara ett tidlöst sätt att uttrycka sig på. Och för att citera ELLE: tillsammans med pasteller, mjuka färger, eller något annat avbrytande, blir grafiken till poesi.










Foton: ELLE interiör

HM home

Pratar vi inredning är det viktigt att inte förglömma HM home. Tyvärr finns det inte i Uppsala än, men i Stockholm och på hemsidan finns det massvis med härlig inspiration. Spana in deras nya vårkollektion. Mycket härlig.







Foton: HM home



Vårens kanske bästa färg

Tröttnat på gult än? Inte jag!








Foton: IKEA livet hemma


RSS 2.0