Mera tavlor...

Jag var inne lite på det förut, att man med enkla medel, tex en list och några tavlor kan skapa undervärk. Går även bra utan list, då med något större tavlor. Hur snyggt är inte detta på en skala?!

 

Foto: Ikea livet hemma


Foto: bloggarkiv, (Therese Sennerholt)



Foto: Bloggarkiv (Eco wallpaper)

Nytapetserat!

Jag gjorde om en visningsskärm häromdagen. Ena sidan fick denna nya fräcka tapet från Midbec pryda. Perfekt för fondvägg i tonårsrummet!

 

 

 

Andra sidan blev en av mina personliga favoriter från Laura Ashley. Den är sååå härlig. Och för er som tror att Laura Ashley bara har tapeter, eller tvärtom inte hade tapeter, spana in http://www.lauraashley.com/. Hon har allt från himmel och jord i inredning och mode!

 

 

Foton: Sara

Förra årets tapet

Möbelmässan i Älvsjö inleddes med prisutdelning till förra årets mest framgångsrika formgivare. Årets tapet gick, inte så oväntat, till kollektionen Karlslund av Hanna Wendelbo-Hansson för Boråstapeter.

Motiveringen var: En imponerande och inspirerande historisk kollektion med mönster från 1500-talet fram till 1900-talet, som har moderniserats på ett känsligt sätt.

 

För ett par veckor sedan tapetserade vi om vår kulturhistoriska hörna. Då fick tapeten ”Rosving” ur Karlslund pryda väggarna. Vad vi inte visste då var att Rosvinge tros ha målats av tyska munkar och är nordens äldsta tapet, daterad till år 1556.



Foton: Sara

Flower power

Jag var inne på Chilli häromdagen och såg att de fått in denna nya serie. Shabby Chic, sött, romantiskt och så rätt!
Foton: Chilli.se

Ordning och reda

Så här i vinterrusk, vårlängtan, och för min del, tentaplugg, tycker jag att det är viktigt att känna att man har ordning och reda, och att slippa ödsla tid på att leta efter vart man har saker och ting.

Några som kan det där med struktur är ordning och reda: http://www.ordning-reda.com. Ikea är också en favorit!

 

Foto: Ikea livet hemma



Foto: Ordning och reda

Alla hjärtans dag!

Foto: Google bilder rosor

 

Egentligen är jag inte så mycket för det där med kommersiella högtider, men visst är det lite mysigt ändå att sända några extra kärlekstecken till dem man älskar. Rosor är ju också lite av mina personliga favoriter. Så kanske ska jag passa på ändå? :)


Snart kommer Vintage!

Boråstapeters kollektion Vintage tar avstamp i mötet mellan shabby chic och den avskalade industritrenden. Det spetsmönstrade och vitskavda matchas med råa material som betong och metall. Det blir en känsla av sliten vintage i elegant kontrast mot det romantiskt feminina. Kollektionen innehåller tapeter med patinerade mönster, stiliserade blommor och lugna färgställningar.


Foto och text: Boråstapeter

Färgklick

Efter att ha strosat runt på möbelmässan tills benen värkte kunde jag konstatera en sak, eller snarare två. Något jag redan tjatat om är trä. Det var trä i mängder. Nytt gammalt, vitt, trärent, ja alla varianter. Så den trenden är ett tydligt signum för 2012. En annan sak som det lyste om var färg. Och vad härligt det var! Gult, rosa, orange, turkos, grönt, rött! Hela regnbågen var där, gärna samtidigt också.

 

Och Ikea kan ju det där med färg. Tänk er en stram lägenhet i svart och vitt. Med så enkla medel som en billybokhylla går det att skapa något supertrendigt!


Foto: Ikea

Showtoppers

Midbec har slagit på stort och hakat på England med sin nya kollektion Showtoppers. Blommor, färger och mönster allt i stil med de engelska storsäljarna. Kanske hörs på namnet också :)

En riktigt härlig vårkollektion.

 









Foton: midbec.se

Kasuri

Designers guild har kommit med en ny vårkollektion. Härliga färger, söta mönster och klassiskt tidlöst.












Foton: http://www.designersguild.com/fabric-and-wallpaper-showroom/view-all-collections/kasuri-wallpapers/

RSS 2.0